keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Piimäkakku



 Kesäloma on alkanut. Tänään on ollut loistava aurinkoinen sääkin. Neitonen on kahden leirin välissä päivän kotona ja "päiväkahvin" aikaan joimme omena mehua ja söimme piimäkakkua. NAM.

Piimäkakku on tehty äidiltä saadulla reseptillä. Mitat ovat noin- mittoja, koska saamassani ohjeessa ei ole desilitroja ja grammoja kätetty yksikköinä.


 Piimäkakku

3 dl sokeria
1 kananmuna
n. 2 dl piimää
150 g voita/margariinia sulana
1 1/2 tl ruokasoodaa 
4 1/2 dl vehnäjauhoja
kaardemummaa
(ruinoita)

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Paista voidellussa rengasvuoassa 200 asteessa n. 1/2 tuntia tai kunnes kakku on kypsä.

Hyvää tuoreenakin, mutta minun mielestäni parempaa seuraavana päivänä oltuaan yön jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti