lauantai 22. kesäkuuta 2013

Rahka-raparperipiirakka

Sain ystävältäni muutaman raparperinvarren ja siitä innostuneen leivoin rahka-raparperipiirakkaa juhannuksen iloksi.


Rahka-raparperipiirakka:

4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voita/margariinia

Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin sulanut rasva,
sekoita murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja loppuihin 2/3 lisää:

1 dl maustamatonta jukurttia
1 muna

Sekoita taikina tasaiseksi ja laita se voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.

Täyte:

1/2 l raparperin paloja

250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 muna
1 1/2 tl vaniljasokeria

Lisää taikinan päälle raparperin palat ja ripottele niiden päälle vähän sokeria.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lisää raparperipalojen päälle.
Ripottele vielä piirakan pinnalle muruseos.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia.
Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Jos haluat tehdä rahka-raparperipiirakkaa koko pellillisen niin tee ohje kaksinkertaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti