maanantai 2. syyskuuta 2013

Sunnuntai-illan kuivakakku

Sunnuntai-illan makeannälkään piti leipoa kuivakakku. Kakun tein ilman ohjetta, mutta käyttämäni ainekset kirjasin ylös. Tätähän voisi soveltaen tehdä joskus toistekin. Mausteiksi voisi laittaa vaikka kanelia, kaardemummaa ja inkivääriä... Seuraavalla kerralla sitten. Kakku oli hyvää näinkin, ei liian kuivaa. Parhaimmalle se maistui seuraavana päivänä yövyttyään jääkaapissa, ihanan kostea.

Kuivakakku:

2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniliinisokeria
1/2 tl suolaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 prk kermaviiliä
4 rkl omenasosetta
2 munaa
1 1/2 dl pullomargariinia

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.
Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.
Maistuu parhaalle seuraavana päivänä, jääkaapissa vietetyn yön jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti